To grzyby. Dokładnie %-) pitbull tak smażysz te karkówki i łososie, na patelni pływają, wliczasz ten fat do miski? :-> ;-) nie mój biznes, alem ciekawa :-) A taki tydzień smażenia miałem :-D Z reguły tego nie robię, ale jeśli już, to staram się na max rozgrzana patelnię, aby mięso odrazu się "zamknęło" i nie zdążyło nasiąknąć nic tłuszczem. Poza [...]
do cukru może jeszcze pomóc wywałka białej mąki czyli jasnego pieczywa, pierogów, naleśników, a także smażenia, panierek itp ogólnie to ja bym chyba przymierzył się do LC jak jednak wolisz tłustszee mięsa, ale wtedy tłuste mięsko z warzywami plus pół ziemniaka i tyle ;-D albo wywrócenie wszystkiego i tak jak Paatik pisze -> zbilansowana na chudo [...]
[...] dodaje się cukru a jednak nie polecam ich stosowania. Oto dlaczego: 1. mleko - zawartość laktozy 2. biała mąka - wysoki udział węglowodanów prostych, mało błonnika 3. proces smażenia - wysoka temperatura smażenia powoduje pękanie długich łańcuchów węglowodanowych, dlatego jeszcze bardziej rośnie indeks glikemiczny takiego naleśnika. Naleśnik w [...]
[...] jest rażący, karygodny błąd niegodny wszystkich starań i wysiłków? ;) Aha i jeszcze jedno pytanie. Oliwę, którą włiczam to ilość oliwy, która znajduje się na patelni podczas smażenia piersi. Logiczne wydaje mi się to, że nie cała "wsiąka" w kurę i tutaj mam problem z tym jak to potraktować w bilansie. Oliwę dodaję również do sałatek i wtedy [...]
[...] i kurczakiem 3. Bezpośrednio po treningu białko na wodzie ;] 4. Stek wołowy z pieczonymi ziemniakami i kapustą kiszoną Zastosowałem się do porad chłopaków odnośnie smażenia steka i dziś wyszło zdecydowanie lepiej :) Dzięki Panowie! /SFD/Images/2015/10/19/c64cac2a49414fb09b0cf69fe54f25fb.jpg [...]
marquez ale spokojnie mozesz trzymac diete z tego co w domu Mozesz przekonac rodzicow do chleba razowego z piekarni, to bedziesz mial na drugie sniadanie z jogurtem naturalnym/ serkiem wiejskim(i z wlasnych funduszy orzechy wloskie) Na obiad ziemniaki przeciez tez sa ok, i do tego mieso chude - przekonaj rodzicow do nie smazenia lub smazenia na [...]
[...] się wkurzyłem, wyszedłem z domu i zrobiłem dwie godziny biegu - z dużą ilością podbiegów w górę - takie podkarpackie tereny. Czyli już dla potwierdzenia - zrezygnować z smażenia / gotowania mięsa na oliwię z oliwek - a zamiast tego po prostu gotować z warzywami ? W te ostatnie dwa miesiące miałem kilka cheatów w postaci np. kilku lodów w [...]
[...] ? skoro dziś cię zasypuję pytaniami - to jeszcze odnośnie jedzenia ? czy nie mogę absolutnie nic słodkiegi, np. prince polo, trochę mnie nosi za tym i czy żadnej panierki, smażenia, widzę, że tu wszystkie dziewczyny jedzą na okrągło pierś z kurczaka z brązowym ryżem i warzywami i mnóstwo jajek. Jajek akurat niezbyt lubię, czy wystarczy jak zjem [...]
Acha jeszcze cos do dygresji.W sumie to jeszcze wiecej tego wyszlo niz 1400g,pewno gdzies z 2000g.No,ale to nie zmienia stanu rzeczczy?? tzn.chodzi mi o kalorycznosc.Chociaz ten maly proces smazenia i gotownia pewno cos namieszal.No nic od czsu do czsu se mozna pozwolic.Nie mozna sie katowac>hehe.
[...] orzechowe Białka ubijam na sztywną pianę dodaję starte na tarce warzywa, potem reszta składników wrzucam na palnik na minimalny ogień pod przykryciem jakieś 25-30 minut smażenia. Jak się porządnie zetnie odwracam i już bez przykrycia na większym ogniu 2-3 minuty :-) Zdejmuję smaruję masłem i do lodówki. Następnego dnia rano jest idealny. [...]
"WODYN czyli w A 'półtoraki' na koniec treningu 3*30 tak jak kiedyś ? buduj całe zdania pozniej piszesz ze robiles poltoraki tempem 4+4 ??? szalony >?" nie, nie robiłem 4+4 niedałbym rade. robilem normalnie na koniec treningu A 3*30 na jednej nodze. dzisiaj też tylko zapomniałem do wypiski wpisac. "starałem się kontrolować to [...]
[...] ściągnął łyżka np to było by super mięsko, przy redukcji nawet dobre bo przecież mnóstwo białka a na żadnym tłuszczu nie było przyrządzone. W moim domu ostatnio unika się smażenia mięs na tłuszczach (dzięki mnie) i chociaż o tyle to normalne jedzenie może być zdrowsze. A zarazem tańsze bo i na oleje nie wydaje się tyle kasy:) jjfight - dobre [...]
[...] Dzień 77 po tych sprintach serio boli mnie WSZYSTKO #-P a po rowerze dupsko... wycieczka rowerem (osz jak ja nienawidzę jezdzic pod wiatr #-P )na basen i cały dzień smażenia się nad wodą. tym razem udało się na boską czekoladę, a nie na buraka %-) strasznie chce mi się soli, więc wizja następnego tygodnia trochę mnie przeraża. brak wegli [...]
[...] Patelnia nasmarowana kostką masła, nadmiar starty papierowym ręcznikiem, dobrze nagrzana. Lejecie tak by wyżej wymienione gramatury wystarczyły na 5-6 naleśników. Moc smażenia powyżej średniej, ma syczeć jak wlewacie. Po ponad minucie brzegi naleśnika zaczną delikatnie odchodzić od rantu patelni- to znak, że jakąś packą/warzechą trzeba [...]
[...] go nie próbowałem J. Olej z Sezamu (wyciskany na zimno) Olej ten zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, jak pisałem wyżej nadaje się on do krótko trwałego smażenia (podobnie jak oliwa). Olej ten zawiera też wielo-nienasycone kwasy tłuszczowe około 5%, posiada rzadkie przeciwutleniacze takie jak : sezaminę, sezamol , sezamolinę [...]
[...] olej - o ile wyeliminować się go nie da, to pozamieniać owszem. I w związku z tym pytanie: czy masło pieczone jako część ciasta / ciastek jest tak samo niedobre jak to ze smażenia? Jak to się ma w przypadku olejów zwykłych - typu Kujawski? Czy jednak znacząco lepiej będzie używać smalcu, tłuszczu kokosowego? Margaryna oczywiście z założenia [...]
[...] się i wytwarzają się związki rakotwórcze. Jeśli smażenie jest bardzo krótkie(do 5 min), to możesz użyć nawet oliwy z oliwek extra vergine(przeciętna temperatura szybkiego smażenia, to 180 celcjuszów, a oliwa degraduje się na poziomie 210 celcjuszy). Do dłuższego smażenia powinieneś użyc tłuszczów rafinowanych lub o wysokiej temperaturze [...]
[...] dalej pressy i drążek. Miska w zasadzie bez zmian, trochę zmniejszam porcje, po wekendowej rozpuście. Do kanapek gotowany kurak zamiast wędliny, mniej oleju lnianego, żadnego smażenia. Do świątecznego obżarstwa zostały 4 tyg. chciałbym wykorzystać je na redukcje, bo później to dopiero od lutego. Jak zauważę jakieś spadki formy, to dołożę kalorii.
@nieraz-Do kanapek gotowany kurak zamiast wędliny, mniej oleju lnianego, żadnego smażenia. Każdy ma jakieś ulubione mięso. Ten kurczak jesz bo lubisz czy tak wypada bo piszą w internecie. Moim zdaniem lepsze i zdrowsze mięso to wołowina,wieprzowina ,baranina ewentualnie z drobiu indyk. Jesz kurczaki będziesz wyglądał jak kurczak czyli cienki jak [...]
@nieraz-Do kanapek gotowany kurak zamiast wędliny, mniej oleju lnianego, żadnego smażenia. Każdy ma jakieś ulubione mięso. Ten kurczak jesz bo lubisz czy tak wypada bo piszą w internecie. Moim zdaniem lepsze i zdrowsze mięso to wołowina,wieprzowina ,baranina ewentualnie z drobiu indyk. Jesz kurczaki będziesz wyglądał jak kurczak czyli cienki jak [...]